‘Gezond leven en voldoende bewegen is belangrijk, nu meer dan ooit’

‘Gezond leven en voldoende bewegen is belangrijk, nu meer dan ooit’

Wie had een jaar geleden kunnen bedenken dat we ons in deze bijzondere tijd zouden bevinden? Een tijd waarin we fysieke afstand moeten houden van elkaar en mondkapjes dragen. Gezond zijn en blijven is belangrijker dan ooit en met allerlei (externe) maatregelen proberen we onze eigen gezondheid en die van anderen te beschermen. Maar kunnen we eigenlijk niet nóg meer doen om onszelf weerbaarder te maken?

Met de huidige maatregelen beschermen we onze gezondheid namelijk vooral van buitenaf: we wassen onze handen net iets vaker dan normaal, niezen in onze elleboog, dragen een mondkapje en houden fysieke afstand tot elkaar. Zo proberen we met z’n allen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar eigenlijk zouden we onszelf ook veel meer van binnenuit moeten beschermen. Want een gezonde levensstijl draagt bij aan een sterk afweer- en immuunsysteem. En dat helpt weer om te voorkomen dat we ziek worden.

Zorg goed voor jezelf
Gezond leven en bewegen was natuurlijk altijd al belangrijk, maar nu misschien wel meer dan ooit. Dat zegt ook leefstijl-geneeskundige Richard de Leth. In een inspirerend filmpje vertelt hij hoe we samen kunnen werken aan een gezonde maatschappij. Want hoe vitaler we zijn, hoe sneller we met z’n allen terug kunnen naar het ‘oude’ normaal. Waarin we letterlijk weer dichter bij elkaar kunnen zijn.

Volgens Richard is het juist in deze tijd ontzettend belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en gezond te leven. Hij laat je nadenken over de gevolgen van een (on)gezonde levensstijl én geeft praktische tips voor het versterken van je eigen gezondheid: eet meer groente & fruit en minder suikers, zorg voor voldoende slaap, doe dingen waar je energie van krijgt, vermijd stress en omring je – op afstand – met fijne mensen. Maar bovenal: beweeg dagelijks minimaal 30 minuten.

Bewegen met plezier én energie
Maar wat nu als je sporten eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt? En voldoende bewegen voor jou dus soms best een opgave kan zijn? Bij Just Sport snappen we dat heel goed en daar brengen we graag verandering in. Wij willen juist dat je plezier hebt in het sporten. En dat je er energie van krijgt. Onze outdoor en indoor lessen worden met veel enthousiasme en passie gegeven, zodat je na een uur sporten er weer vol energie tegenaan kan. Bij ons krijg je geen ingewikkelde choreografie of serieus gedoe. Wél toffe workouts met een grappige twist. Want ook lachen is goed voor je gezondheid!

Door onze persoonlijke aanpak, afwisseling in energieke workouts en het organiseren van unieke events, zit er altijd wel iets tussen wat bij jou past. En bij ons zit je niet vast aan verplichtingen. Zo maken we bewegen voor iedereen laagdrempelig en toegankelijk. We zorgen ervoor dat sporten leuk is én dat beweging nooit hoeft te ontbreken in je dagelijks leven.

Altijd en overal veilig sporten
We weten natuurlijk niet wat er nog op ons afkomt, daarom houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Net als onze eigen gezondheid. Zo vinden de bootcamplessen voortaan in kleinere groepjes plaats en hebben we de groepsgrootte voor het indoor sporten teruggebracht naar maximaal tien deelnemers, zodat we voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Ook waait er een frisse buitenlucht door de zaal én maken we alle attributen na gebruik goed schoon. En mochten de maatregelen toch weer worden aangescherpt, dan geven we de lessen online via een livestream. Zo zorgen we er samen voor dat we altijd veilig kunnen blijven sporten. Want bewegen kan altijd en overal.

Ben je nieuwsgierig wat Just Sport voor jou kan betekenen? Kom dan eens meedoen en ervaar het zelf! Bekijk deze website (of download de app), kies je favoriete workout in het rooster en meld je eenvoudig aan. En ontdek hoeveel plezier je kunt hebben met een uurtje (of meer) sporten per week.

Just tot snel! info

Previous Post

Comments are closed.