Just Sport maakt vliegende start in Heerhugowaard en Alkmaar

Just Sport maakt vliegende start in Heerhugowaard en Alkmaar

HEERHUGOWAARD – Wat begon als een noodsituatie tijdens COVID-19, is nu een snelgroeiende sportonderneming in de regio. Leonie Gooijer, eigenaresse en allround groepslesinstructrice, opent vanaf 1 september haar Just Sport binnenlocatie in Alkmaar: ‘We groeien snel. Na de diverse outdoor workouts afgelopen zomer gaan we nu ook naar binnen bij de MatrixX Studio’s in Alkmaar.’ Op zondag 30 augustus van 10.00 – 13.00 uur is de open dag en kunnen er gratis workouts gevolgd worden.

Van online naar outdoor

Leonie is al ruim 12 jaar zelfstandig groepslesinstructrice. Vanwege de maatregelen rondom de uitbraak van COVID-19 gooide zij het roer om: ‘Opeens kon ik geen les meer geven op de manier zoals ik dat altijd deed. Thuis werd mijn sportomgeving. Totdat mijn buurvrouw zei: “Wanneer ga je nu eens online, dan kunnen wij ook meedoen”.’ En zo begon de fanatieke instructrice eind maart haar eerste online workout via Skype. De eerste online les had zeven deelnemers, maar de deelnemersaantallen groeiden snel door. ‘Zo ontstond Just Sport met een aantal online workouts in de avonduren. Begin mei werden de maatregelen aangepast en mocht er ook met een klein groepje mensen buiten getraind worden. Al snel verzorgde Just Sport outdoor bootcamplessen en ook de groepslessen op muziek werden allemaal ’s avonds buiten gegeven: BodyCombat, Just Shape, Just Dance, BodyStep en Freestyle Step. De deelnemers ervaren de combinatie van muziek, andere deelnemers en de frisse buitenlucht als fantastisch. De eerste evenementen – Just SUP – hebben zelfs ook al plaatsgevonden!’

Per 1 september ook binnenlocatie

Vanaf 1 september aanstaande heeft Just Sport ook een binnenlocatie bij de MatrixX Studio’s in Alkmaar. Leonie: ‘In het najaar en vooral in de winter is het ’s avonds eerder donker en kouder, waardoor de lessen minder goed uitvoerbaar zijn. Ik ben heel blij dat ik mijn deelnemers daarom nu ook binnen les kan geven. De samenwerking met eigenaren Lisette en Dirk voelt vanaf het begin al goed. Onze samenwerking biedt nog meer mooie (sport)mogelijkheden voor de regio! De bootcamplessen worden overigens het hele jaar buiten gegeven in het Park van Luna in Heerhugowaard.’

Gratis workouts tijdens open dag

Op zondag 30 augustus van 10.00 – 13.00 uur is de open dag. Iedereen is welkom om gratis workouts te volgen van de diverse workouts: BodyCombat, Just Dance, BodyStep, Freestyle Step en Just Shape. Om verzekerd te zijn van een plekje, is het handig om je vooraf aan te melden via de website www.justsport.nl of via de Just Sport app: justsport.trainin.app. Je vindt de MatrixX Studio’s aan de Egelskoog 2 in Alkmaar (bedrijventerrein Beverkoog).

Over Just Sport

‘Sporten is gezond, maar niet iedereen vindt sporten leuk. Just Sport brengt daar graag verandering in! Door de sportbeleving te verhogen. En door het soms nét iets anders te doen. Met een diversiteit aan energieke workouts. Binnen én buiten. En met unieke events’, aldus eigenaresse Leonie. Het team bestaat in korte tijd al uit vier energieke instructeurs: Maaike Engelkes, Priscilla Hoekmeijer, Hans Godijn en Leonie Gooijer. Deelnemers kunnen flexibel meedoen en aanmelden kan eenvoudig via de website of de app. Een losse les kost slechts € 5,- (introductieprijs) en Just Sport biedt ook verschillende strippenkaarten. Meedoen is laagdrempelig, leuk en geeft energie!

Next Post

Comments are closed.